1 Mayıs 2010 Cumartesi

SGK Prim Borcu Kredi Kartıyla Ödenebilecek

Esnafa müjde!

Sabah
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işveren ve Bağ-Kurlulara bir kolaylık daha getirdi. Nakit paraya sıkışan patron ve esnaf sigorta prim ödemelerini kredi kartıyla yapabilecek. Kurum, bu çerçevede 13 bankayla anlaştı.
SGK, 2009 yılının ocak, şubat, mart aylarında, 26 banka ile prim tahsilatı protokolü imzalamıştı. Prim ödeme yükümlülüğü bulunanların, primlerini kolay ve hızlı bir şekilde ödeyebilmeleri konusunda önemli bir adım daha atan kurum, primlerin kredi kartıyla ödenmesi imkanını da sağladı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Günümüz ekonomik koşullarını dikkate alan SGK, vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, Kuruma prim ödeyecek yükümlülerin cari ay (işverenlerin çalıştırdıkları sigortalılara ait primler, kendi nam ve hesabına çalışanların primleri ve isteğe bağlı sigorta primleri) primlerini kredi kartı ile
 ödemeleri konusunda bazı bankalarla anlaşma yapmıştır." denildi.
Kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilatı işlemlerinden bir farkı bulunmayacak. Nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanırken, kredi kartı ile prim tahsilatı protokolü imzalayan bankalardan bazıları söz konusu uygulamaya başladı. Ziraat Bankası bütün işlemlerde, Garanti Bankası ise şimdilik kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan sigortalılar için kredi kartı ile prim tahsilatı işlemlerini yapıyor.

Prim ödeme yükümlüsünün kredi kartı ile yapacağı ödemelerdeki komisyon konusunda yapılan protokol çerçevesinde bankanın genel uygulaması geçerli olacak. Ancak bu komisyon cüzi tutarlarda olup, bankaya göre değişmekle birlikte, ödenen prim tutarının yüzde birini geçmeyecek. Bu komisyon, prim ödeme yükümlüsü tarafından bankaya ödenecek. İşveren ve esnaf prim ödemelerinde kredi kartı harcamalarında para puan da kazanacaklar. Ayrıca SGK internet sayfasından da primlerin kredi kartıyla ödenebilmesi çalışmalarına başlanıldı.

13 BANKA İLE PROTOKOL
Diğer bankalara da çağrıda bulunan kurumun, kredi kartıyla prim borcunun ödenmesi için şimdilik anlaştığı bankalar şöyle:

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Fortisbank, ING Bank, Turkısh Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, TC Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası.

Hiç yorum yok: